Gizmos Freeware Reviews  

Go Back   Gizmo's Freeware Forum > Debating Chamber > Internet, Web Apps and Networking

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09. Sep 2010, 07:45 AM   #1 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 395
Default Firefox and automatic background updates

Does anyone have details or links or experiences to share about this feature?
vasa1 is offline   Reply With Quote
Old 09. Sep 2010, 08:07 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 395
Default

I currently have the portableapps.com version of FF 3.6.8. It appears that the portableapps team have an updater as well! It's about 3 MB (before installation) and it will check the status of all the portable apps you have on board.

I'm tempted to try this route to update to 3.6.9. (Previously, I used to do a clean install.)
vasa1 is offline   Reply With Quote
Old 09. Sep 2010, 09:13 AM   #3 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 395
Default

I ended up doing a clean install of 3.6.9 from Mozilla's site. The portableapps.com updater route requires download from the main site of sourceforge.net and not one of its mirrors. I always have problems with the main site in terms of very,very, very slow download speeds.

Meanwhile, back I Mozilla, my attempt at checking whether plug-ins were in order gave an error and asked me to try later. Will do.

In edit: all good.

Last edited by vasa1; 09. Sep 2010 at 09:26 AM.
vasa1 is offline   Reply With Quote
Old 09. Sep 2010, 09:33 AM   #4 (permalink)
Super Moderator
 
Anupam's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: India
Posts: 15,332
Default

I have never done the automatic update for Firefox. I don't like the update that way. Also, the automatic update is often slow, and can take a day or two before it informs you that new version is available. I come to know about updated version a lot earlier, and I just download the setup and install it.

About the plugin check, sometimes, it does not work on first try. Just refresh it, and it will work.
__________________
Anupam
Anupam is offline   Reply With Quote
Old 10. Sep 2010, 02:50 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 
bo.elam's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,714
Default

Hello Vasa1/Anupam, I notice you guys always having issues about updating
Firefox every time a update is available. Honestly I can not understands why
since, on my end, its always easy and it does not matter how I choose to do
the update. Almost always I use the updater from within the browser and it
has always worked perfectly, never a issue. The couple of times that I have
done clean installs, it has also been perfect
Anupam,like you I don't update automatically but I let FF inform me when
there is an update available and then I do it after making sure that
the update does not create problems with Sandboxie. Updating like that
only takes about a minute or so and its been perfect every time.
Vasa1, my good friend, maybe next time just do a over the top installation.
I have done it on my PC and a few times on some of my friends who had
old versions and it has always worked perfectly.
Basically what I am trying to say is that you guys should not be having
trouble updating, it should be easy and maybe next time just try doing it
in a easier way than the way you do it now.

Cheers to both of you
Bo
bo.elam is offline   Reply With Quote
Old 10. Sep 2010, 03:42 AM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 395
Default

Quote:
Originally Posted by bo.elam View Post
....
Vasa1, my good friend, maybe next time just do a over the top installation.
I have done it on my PC and a few times on some of my friends who had
old versions and it has always worked perfectly.
...
Hi Bo!

Yes, Over the top installation will be the way to go especially since Chrome is getting to be a heavyweight. Now, through the Google Updater, differential updates are simple and should consume less broadband than a fresh install.

Re. FF, I've set it up to prompt when updates are available so that I can do them outside the box (sand).
vasa1 is offline   Reply With Quote
Old 10. Sep 2010, 06:47 AM   #7 (permalink)
Super Moderator
 
Anupam's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: India
Posts: 15,332
Default

Quote:
Originally Posted by bo.elam View Post
Hello Vasa1/Anupam, I notice you guys always having issues about updating Firefox every time a update is available.
Bo, I never had issues updating Firefox. I was just telling how I update. I don't remember ever posting here on forum, about having update issues with Firefox.
__________________
Anupam
Anupam is offline   Reply With Quote
Old 10. Sep 2010, 07:27 AM   #8 (permalink)
Senior Member
 
bo.elam's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,714
Default

Quote:
Originally Posted by Anupam View Post
Bo, I never had issues updating Firefox. I was just telling how I update. I don't remember ever posting here on forum, about having update issues with Firefox.
Sorry for misunderstanding what you meant but when you say:
I just download the setup and install it, what I get is that you
don't update using the updater from within FF and, to me, that
most be for some reason.
The only reason I can think of is because you had problems using
it for updating. I am happy you OK.

Bo
bo.elam is offline   Reply With Quote
Old 10. Sep 2010, 07:31 AM   #9 (permalink)
Super Moderator
 
Anupam's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: India
Posts: 15,332
Default

That's OK . I don't update Firefox via built-in update, because I just don't prefer that way. Its my personal choice. I just like to download setup, and update that way. Not any question of issues .
__________________
Anupam
Anupam is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT +1. The time now is 06:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.