Gizmos Freeware Reviews  

Go Back   Gizmo's Freeware Forum > Freeware Forum > General Computer Support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10. Mar 2014, 04:59 PM   #1 (permalink)
Full Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 86
Default Question about AV message

I am just curious about this , I have been having zero malware issues and the computer has been running great but yesterday I clicked on the little flag at the bottom right of screen (I believe this is action center) and it said (turn on your anti spyware and Anti Virus ).

I have no idea why this would just occur because my anti virus and anti spyware was on . Being paranoid I instantly think malware.

All scans come up empty

Any ideas

Thanks
herbc is offline   Reply With Quote
Old 10. Mar 2014, 06:18 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
bo.elam's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,714
Default

Hi Herby, if Action center is recognizing your antivirus now, I ll say, don't do nothing.

I remember, a few years ago, after I uninstalled an antivirus, Action center kept saying that the AV was still installed in the computer. After searching about the issue, I found out that all I had to do to fix Action centers erroneous reporting was to stop the service that handles that function, after rebooting the PC, I think all I had to do was reenable the service and the issue got fixed. I also had to delete a file related to WINMGM. Probably, you are experiencing the same situation that I did.

My memory is a little vague but fixing the problem was easy once I knew what to do and I think all went as I wrote above. But memory is vague.

Try this Hotfix if you are in W7 and if the problem still persists.
http://support.microsoft.com/kb/2482947

Bo
bo.elam is offline   Reply With Quote
Old 10. Mar 2014, 07:00 PM   #3 (permalink)
Full Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 86
Default

Wow, your a real help Bo , I'm very happy I was a small part of convincing you to stick around.

Have a great day pal
herbc is offline   Reply With Quote
Old 11. Mar 2014, 05:26 AM   #4 (permalink)
Senior Member
 
bo.elam's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,714
Default

Quote:
Originally Posted by herbc View Post
I'm very happy I was a small part of convincing you to stick around.
...small part?.....big part, Herb.

Bo
bo.elam is offline   Reply With Quote
Old 12. Mar 2014, 04:03 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 555
Default

Not all AV packages are recognised by MS !
Burn-IT is offline   Reply With Quote
Old 15. Mar 2014, 11:20 AM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Juxxize's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Merry Old England
Posts: 220
Default

Quote:
Originally Posted by herbc View Post
I am just curious about this , I have been having zero malware issues and the computer has been running great but yesterday I clicked on the little flag at the bottom right of screen (I believe this is action center) and it said (turn on your anti spyware and Anti Virus ).

I have no idea why this would just occur because my anti virus and anti spyware was on . Being paranoid I instantly think malware.

All scans come up empty

Any ideas

Thanks
About once a month I seem to get this issue aswell . I'm using AVG anti-virus and every now and I get a Action Centre message saying your Anti-virus/ Malware protection is turned off. I have no idea why this keeps happening and like I said I have no issues with my PC ( no viruses or malware when I run a scan and my PC seems to be running fine ) but for some reason my AV just turns off. I turn it( my AV) back on again and all is fine again for a few weeks, very odd.
__________________
I love Gizmos, it is my bible
Juxxize is offline   Reply With Quote
Old 15. Mar 2014, 12:33 PM   #7 (permalink)
Site Manager
 
MidnightCowboy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: South American Banana Republic, third bunch from the left
Posts: 15,365
Default

This can happen if your resident AV doesn't load right at startup or after an update. Sometimes indicated by a missing tray icon too, but not always. Often a reboot will settle everything back to how it should be.
__________________
Buy a Hoover and prove technology sucks.
MidnightCowboy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT +1. The time now is 02:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.