Gizmo's Freeware Forum

Gizmo's Freeware Forum (https://www.techsupportalert.com/freeware-forum/)
-   General Computer Support (https://www.techsupportalert.com/freeware-forum/general-computer-support/)
-   -   Question about AV message (https://www.techsupportalert.com/freeware-forum/general-computer-support/13292-question-about-av-message.html)

herbc 10. Mar 2014 04:59 PM

Question about AV message
 
I am just curious about this , I have been having zero malware issues and the computer has been running great but yesterday I clicked on the little flag at the bottom right of screen (I believe this is action center) and it said (turn on your anti spyware and Anti Virus ).

I have no idea why this would just occur because my anti virus and anti spyware was on . Being paranoid I instantly think malware.

All scans come up empty

Any ideas

Thanks

bo.elam 10. Mar 2014 06:18 PM

Hi Herby, if Action center is recognizing your antivirus now, I ll say, don't do nothing.

I remember, a few years ago, after I uninstalled an antivirus, Action center kept saying that the AV was still installed in the computer. After searching about the issue, I found out that all I had to do to fix Action centers erroneous reporting was to stop the service that handles that function, after rebooting the PC, I think all I had to do was reenable the service and the issue got fixed. I also had to delete a file related to WINMGM. Probably, you are experiencing the same situation that I did.

My memory is a little vague but fixing the problem was easy once I knew what to do and I think all went as I wrote above. But memory is vague.

Try this Hotfix if you are in W7 and if the problem still persists.
http://support.microsoft.com/kb/2482947

Bo

herbc 10. Mar 2014 07:00 PM

Wow, your a real help Bo , I'm very happy I was a small part of convincing you to stick around.

Have a great day pal

bo.elam 11. Mar 2014 05:26 AM

Quote:

Originally Posted by herbc (Post 98512)
I'm very happy I was a small part of convincing you to stick around.

...small part?.....big part, Herb:cool:.

Bo

Burn-IT 12. Mar 2014 04:03 PM

Not all AV packages are recognised by MS !

Juxxize 15. Mar 2014 11:20 AM

Quote:

Originally Posted by herbc (Post 98507)
I am just curious about this , I have been having zero malware issues and the computer has been running great but yesterday I clicked on the little flag at the bottom right of screen (I believe this is action center) and it said (turn on your anti spyware and Anti Virus ).

I have no idea why this would just occur because my anti virus and anti spyware was on . Being paranoid I instantly think malware.

All scans come up empty

Any ideas

Thanks

About once a month I seem to get this issue aswell . I'm using AVG anti-virus and every now and I get a Action Centre message saying your Anti-virus/ Malware protection is turned off. I have no idea why this keeps happening and like I said I have no issues with my PC ( no viruses or malware when I run a scan and my PC seems to be running fine ) but for some reason my AV just turns off. I turn it( my AV) back on again and all is fine again for a few weeks, very odd.

MidnightCowboy 15. Mar 2014 12:33 PM

This can happen if your resident AV doesn't load right at startup or after an update. Sometimes indicated by a missing tray icon too, but not always. Often a reboot will settle everything back to how it should be.


All times are GMT +1. The time now is 02:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.